FLLOnze leerlingen van de Talentenclub robotica doen jaarlijks mee met de regiofinale van de FIRST® LEGO® League (FLL). Dit is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

Geschiedenis

In 2010 hebben onze leerlingen voor het eerst meegedaan met de First Lego League (FLL). De regiofinale Rijnmond van FLL vond plaats op ROC Zadkine in Prins Alexander in Rotterdam. In totaal gingen 32 teams met elkaar in strijdom een ticket te veroveren naar de Benelux finale. Helaas mochten er maar 5 teams door naar de finale. De eerste prijs is gegaan naar de VO school uit Rotterdam: het Libanon lyceum.
De leerlingen van de Talentenclub hebben door mee te doen met deze finale veel ervaring opgedaan. Ze deden aan 3 van de 4 onderdelen mee; robotprestatie, robotontwerp en teamwork beoordeling. Uiteindelijk hebben onze leerlingen de 20e plaats bereikt.

Meer informatie of opgeven?

Kijk eens op de website van de Talentenclub