Logo-definitiefDe TalentenClub is opgericht door Instituut Het Centrum om leerlingen te begeleiden in talentontwikkeling en zelfontplooiing. Door de verschillende clubactiviteiten van de TalentenClub ontdekken kinderen op speelse wijze hun veelzijdige en soms nog verborgen talenten. Zoals bijvoorbeeld bij Robotica, waar leerlingen bouwkundige vaardigheden ontwikkelen en procesgericht leren redeneren.

Investeren in talent

De omvang van het aantal deelnemers in het onderwijs dat de school voortijdig verlaat vormt al jaren een ernstig maatschappelijk vraagstuk. Er is sprake van een groot verlies aan potentieel en ook verlies aan talent. De TalentenClub begeleidt leerlingen in de bewustwording van hun talenten, zodat zij positiever naar zichzelf gaan kijken. Dit kan eraan bijdragen dat zij hun schoolloopbaan goed afsluiten.

Doelstellingen

De TalentenClub heeft de volgende doelstellingen voor de leerlingen:

  • Talentontwikkeling in kunst en cultuur, wetenschap & techniek;
  • Deelname aan maatschappelijke, culturele en sociale activiteiten;
  • Uitbreiding van sociaal netwerk
  • Vergroot zelfbewustzijn

Activiteiten

Deze doelstellingen streeft de TalentenClub na in de verschillende clubs, zoals Robotica, Media en Kunst. Gedurende twintig bijeenkomsten van anderhalf uur krijgen leerlingen steeds meer kennis van de aangeboden activiteit. Daarnaast organiseert de TalentenClub excursies, naar bijvoorbeeld musea, wetenschappelijke instellingen en evenementen.

Voor meer informatie over de activiteiten van de Talentenclub surf naar www.detalentenclub.nl of meld u aan via deze link.